Szivárvány csoport

OSVÁTH ERZSÉBET: SZIVÁRVÁNY

Napsugár, ha süt,
esõcsepp pereg,
nézz fel a magasba,
nyisd ki jól a szemed;
csodát látsz, gyönyörût,
hétszín szalagot
hétszínû szivárvány
tündököl, ragyog.
De néhány pillanat
s eltûnik az égen-
mintha csak álmodtad
volna egy mesében.Csoportunk vegyes életkorú, mely lehetőséget ad, hogy különböző életkorú gyerekek, így a testvérek is egy csoportba kerüljenek.

Fontosnak tartjuk a közösséget, azon belül az egyént, akik alkotják és alakítják a csoportot.

A nagy létszámtól függetlenül minden kisgyerekkel szoros, személyes kapcsolatot alakítunk ki, ezzel megkönnyítve a befogadás időszakát, a szülöktől való leválást, a közösségbe való beilleszkedést

Csoportszobánk világos, tágas, sok tárolóhellyel kialakított. A korcsoportoknak és az életkornak megfelelően rendeztük be, ahol helyet kap a babaszoba, baba konyha sokféle színes párnával, eszközzel, lehetőséget adva a szerepjátékra, főzőcskézésre, kuckózásra.

Nagy szőnyeg biztosítja az építéshez a helyet, ahol színes fakockákkal, autópályával, vasúttal, duplóval, különböző állatfigurákkal játszhatnak.

A sok polcon változatos, érdekes fejlesztőjátékok, logikai, konstrukciós, társas és kártyajátékok, puzzlék, memória játékok többféle változata található.

Ezekkel a játékokkal a szabad játék alatt észrevétlenül fejlődik a figyelem, megfigyelőképesség, memória, alak, forma és színérzékük, valamint a kommunikációjuk.

Külön kis helyen lehetőségük van a napközbeni rajzolásra, ragasztásra, barkácsolásra. A polcon állandó „kínálatban” van az olló, ragasztó, színes ceruza, textil, fonal, színes gyurma, melyekkel kreatívan alkothatnak.

A meséléshez, bábozáshoz színes bábok, mesekönyvek nagy választékban állnak rendelkezésre. Szép kosarakba, a polcon vannak elhelyezve, motiválva napközben a gyerekeket a bábozásra, dramatizálásra.

Mindennapjainkat változatossá teszi az évszakokhoz, ünnepkörökhöz kötött foglakozások, tevékenységek, melyeket érdekes versekkel, mesékkel, énekekkel és kreatív tevékenységekkel teszünk komplexé. Szeretünk közösen sütni, salátákat készíteni.

Sokat tartózkodunk a szabadban, délutánonként is, ha az időjárás engedi már márciustól késő októberig. A benti mozgásra hatalmas és jól felszerelt tornateremben van lehetőségünk.

Szervezünk óvodán kívüli sétákat, kirándulásokat.

Van saját kiskertünk, veteményes ágyásunk, melyet a gyerekekkel közösen tartunk rendben, illetve ide ültetjük a hagymát, répát, krumplit, paradicsomot.

A nagyobb gyerekek délutánonként részt vehetnek az óvodában működő sokféle szakkörön.(judo, foci, sakk, néptánc, hittan)
BARTOS ERIKA: SZIVÁRVÁNY

Piros szín van legfelül,
Narancssárga mellé ül.
Sárga fénylik alatta,  
Zöld a sárgát támasztja.
Kék folytatja most a sort,
Lila csík még úgysem volt.
Ibolya fut legalul,
Hét szín együtt domborul.

Kitalálod mi lehet?
Szivárvány a domb felett!
vissza a C épület ( Kocsis utca ) oldalára