BESZÁMOLÓKHÍREINKGALÉRIA

Kedves  Szülők!

 

Ha lehetőségük engedi, 

és úgy gondolják, 

hogy szívesen támogatnák pénzadományaikkal óvodájuk, csoportjuk fejlesztését, bővítését, 

azt a következő számlaszámon megtehetik:

B3 TAKARÉK Szövetkezet

Számlaszám:64800042-10404649

Számla neve: Diósdi Óvodásokért Alapítvány


Diósdi Óvodásokért Alapítvány

Adószáma:18694002-1-13

Levelezési cím:
2049 Diósd Kocsis utca 1.

Számlaszám:
64800042-10404649

Takarékbank Zrt.


Kuratóriumi elnök:
Miksainé Varga Krisztina

Kuratóriumi tagok:
Balla Tünde Júlia
Molnárné
        Nagy Marianna
Siposné Stur Judit

Nagy Marianna


A kuratóriumi tagok ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat.
A Diósdi Óvodásokért Alapítványt 2001-ben alapította a Dió Óvoda közössége.Alapítványunk szja 1%-ból, szülői adományokból, a kuratórium által készített pályázatokból, önkormányzati támogatásból működik.
Célja: a diósdi óvodás gyermekek szellemi, fizikai, erkölcsi, érzelmi nevelésének segítése, mely magában foglalja az óvoda tárgyi feltételeinek javítását, berendezéseinek korszerűsítését, esztétikusabbá tételét.

Tisztelt  Szülők!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a 2018-évi 1%-os felajánlásaikból:   

1,537,612 Ft-ot kaptunk.

Az összeg már a számlánkon van.

Úgy, mint eddig, a gyermekeik fejlődését szolgáló játék és rajzeszközök beszerzésére fordítjuk.

                                Köszönettel:

                                       Miksainé Varga Krisztina
                                  kuratóriumi elnök

TEVÉKENYSÉGÜNK BEMUTATÁSA

Alapítványunk az elmúlt években a céljainkban megfogalmazott, komplex célkitűzést szem előtt tartva számos fejlesztést, eszközbővítést valósított meg.

A mindenkori csoportok igényeit felmérve, az óvoda vezetősége és pedagógusai jelzéseit figyelembe véve történtek a támogatások, beszerzések.

Így kerültek beszerzésre az udvari mozgásfejlesztő eszközök: csúszdák, mászókák, ugrálók, homokozó játékok, favonatok, repülők, kis motorok, rollerek, labdadobálók, foci kapuk, amivel mindhárom tagintézmény udvara gazdagodott.

Az Ifjúság utcai óvodánk utcafront felőli részét gumi téglával boríttattuk, hogy sár esetén is tudjanak levegőzni a gyermekek.

Majd a Kocsis utcai óvoda elkészültével sürgető feladat volt az árnyékolás megoldása, amely fák telepítésével, pergolák, napvitorlák felszerelésével valósult meg.

A gyerekek nagy örömére zenés, színházi előadásokat szerveztünk mindhárom intézményünkben.

A hátrányos helyzetű gyermekek színházjegyének, közös óvodai kirándulásaik költségeinek átvállalásával törekedtünk arra, hogy minden óvodás gyermekünk egyformán részese lehessen ezeknek az élményt nyújtó programoknak.

Az óvoda és a szülők közötti jó kapcsolat ápolását elengedhetetlennek tartjuk. Erre a városi rendezvényeken nyílik a legjobb lehetőség, ahol a szülők és az óvó nénik önkéntes munkájával kiegészítve - közösen összedolgozva – tevékenykedünk: Tavaszköszöntőn, Márton-napon kis büfét működtetve gyarapítjuk számlánkat az adományokból.  Ezeken a rendezvényeken évről évre nagyon aktív szülői segítséget kapunk.

Az ünnepekhez közeledve – karácsony, húsvét, gyermeknap - meglepetéssel, apró ajándékokkal készülünk a gyerekek számára. 

A csoportok igényeit felmérve rendszeresen minőségi rajzeszközök vásárlásával járultunk hozzá az óvodai kézműves kezdeményezésekhez, foglalkozásokhoz: ceruzák, filctollak, ragasztóstiftek, temperafestékek, színes kartonpapírok, különböző színű, méretű, minőségű origámi papírok.

Minden évben biztosítottunk egy keretösszeget a csoportok játék készletének bővítésére, amit karácsonykor kaptak meg a gyerekek, ezeket a képességfejlesztő játékokat az óvó nénik vásárolták meg csoportjuk fejlettségi szintjének megfelelően.

Kezdetek óta a Ciróka táncház rendszeresen - havi két alkalommal - élő zenével, hangszerek bemutatásával ismertette meg gyermekeinkkel a népzenét, a néptánc alaplépéseit, a néphagyományokat.

Alapítványunk készíttette a néptánc foglalkozásokra a kis szoknyákat is, amiben minden évben fellépnek leendő táncosaink a városi rendezvényeinken.

Mindezeken felül, előző évben az étkezéshez szükséges terítőket szereztünk be mind a 17 csoportunk számára 6-6 darabot.

Köszönjük a Szülőknek az eddigi támogatásukat, és bízunk abban, hogy a megkezdett munkánk az Önök segítségével továbbra is sikeresen folytatódik!

Továbbra is örömmel fogadjuk, várjuk támogatásukat, adományaikat, az 1 %-ot, hogy gyermekeik harmonikus fejlődéséhez a legjobb eszközöket, játékokat tudjuk biztosítani.

A Diósdi Óvodásokért Alapítvány kuratóriuma

 

Elérhetőségünk:  06/23-545-103, 06/23-545-104

vissza a főoldalra